11. Gerald invested PhP6200 and earned PhP930 after 3 years. What is the rate of interest?, A. 5%, B. 10%, C. 15%, D. 20%, 12. Mayeth agreed to get PhP8000 basic pay every month and an additional 5% commission on every sales above PhP25,000. Find her total take home pay in a month when her sales amounted to PhP175,000. , A. PhP7500, B. PhP15,500, C. PhP17,500, D. PhP33,000, 13. Fe had a total sale of PhP45,000.00 and the commission was PhP900.00, what was the rate of the commission? , A. 20%, B. 2%, C. 0.2%, D. 0.20%, 14. Minda is a saleslady in a department store. She has a commission of 6% for 20b117,500.00 item sold. How much is her commission? , A. 20b1 1 000.00, B. 20b11 050.00, C. 20b1 1 100.00, D. 20b11 250.00, 15. If the original price of t-shirt is 20b1110.00, and you sold it for 20b1200.00, what is the profit? , A. 20b1 90.00, B. 20b1 120.00, C. 20b1 135.00, D. 20b1150.00, 16. If the original price of an item is 20b1 115.00 and the rate of discount is 5%, what is the discount? , A. 20b1 5.75, B. 20b1 7.25, C. 20b1 8.05, D. 20b1 10.15, 17. What is the rate of discount, if the discount is 20b1 45.00 and the original price is 20b1180.00? , A. 53%, B. 44%, C. 32%, D. 25%, 18. My father gets a 25% commission for selling ripe mangoes. He usually gets PhP200.00 as his commission. How much is his total sale? , A. PhP400.00, B. PhP500.00, C. PhP600.00, D. PhP800.00, 19. A branded t -shirt is selling at a discount of 7% of its original price of Php220.00. How much will a customer actually pay for this item? , A. PhP.200.60, B. PhP202.60, C. PhP.204.60, D. PhP203.60, 20. Find the rate of commission of PhP125.00 as the amount of commission to the total sales of PhP500.00 , A. 10%, B. 15%, C. 20%, D. 25%,

Posted on


11. Gerald invested PhP6200 and earned PhP930 after 3 years. What is the rate of interest?


A. 5%

B. 10%

C. 15%

D. 20%

12. Mayeth agreed to get PhP8000 basic pay every month and an additional 5% commission on every sales above PhP25,000. Find her total take home pay in a month when her sales amounted to PhP175,000.

A. PhP7500

B. PhP15,500

C. PhP17,500

D. PhP33,000

13. Fe had a total sale of PhP45,000.00 and the commission was PhP900.00, what was the rate of the commission?

A. 20%

B. 2%

C. 0.2%

D. 0.20%

14. Minda is a saleslady in a department store. She has a commission of 6% for ₱17,500.00 item sold. How much is her commission?

A. ₱ 1 000.00

B. ₱1 050.00

C. ₱ 1 100.00

D. ₱1 250.00

15. If the original price of t-shirt is ₱110.00, and you sold it for ₱200.00, what is the profit?

A. ₱ 90.00

B. ₱ 120.00

C. ₱ 135.00

D. ₱150.00

16. If the original price of an item is ₱ 115.00 and the rate of discount is 5%, what is the discount?

A. ₱ 5.75

B. ₱ 7.25

C. ₱ 8.05

D. ₱ 10.15

17. What is the rate of discount, if the discount is ₱ 45.00 and the original price is ₱180.00?

A. 53%

B. 44%

C. 32%

D. 25%

18. My father gets a 25% commission for selling ripe mangoes. He usually gets PhP200.00 as his commission. How much is his total sale?

A. PhP400.00

B. PhP500.00

C. PhP600.00

D. PhP800.00

19. A branded t -shirt is selling at a discount of 7% of its original price of Php220.00. How much will a customer actually pay for this item?

A. PhP.200.60

B. PhP202.60

C. PhP.204.60

D. PhP203.60

20. Find the rate of commission of PhP125.00 as the amount of commission to the total sales of PhP500.00

A. 10%

B. 15%

C. 20%

D. 25%


Answer:

11.A

12.A

13.B

14.D

15.D

16.A

17.C

18.C

19.D

20.A

Step-by-step explanation:

all the answer are correct


Leave a Reply

Your email address will not be published.