Read the questions carefully. Choose the letter of the best answer. 1. Which of the following have muscle striations? a. bladder b. blood vessel c. heart d. large intestine 2. Which of the following statements describes a cardiac muscle? a. it is voluntary and striated. b. it is involuntary and striated. c. it is voluntary and non-striated. d. it is involuntary and non-striated. 3. Which of the following performs ingestion? a. esophagus b. mouth c. small intestine d. stomach 4. Which of the following stores bile? a. gallbladder b. liver c. pancreas d. small intestine 5. Fred chews his food well. Chewing is an example of_________ a. absorption b. chemical digestion c. elimination d. mechanical digestion 6. Which among the sets of food is hard to digest? a. bun b. fish c. mungo d. pork chop 7. Which of the following is a mechanical digestion? a. grinding of food. b. formation of chyme. c. release of stomach acid. d. action of salivary amylase. 8. Which of the following parts of the digestive system is correctly paired with its function? a. stomach: digests fats b. esophagus: transports bolus c. large intestine: absorbs water d. small intestine: initiates mechanical digestion 9. Which of the following does NOT belong to the group? a. esophagus b. large intestine c. liver d. mouth 10. Which of the following statements is NOT true? a. digestive organs exhibit peristalsis. b. digestive organs are voluntary muscles. c. digestion process undergoes complete digestion. d. digestive organs are made up of smooth muscles.

Posted on


Read the questions carefully. Choose the letter of the best answer. 1. Which of the following have muscle striations? a. bladder b. blood vessel c. heart d. large intestine 2. Which of the following statements describes a cardiac muscle? a. it is voluntary and striated. b. it is involuntary and striated. c. it is voluntary and non-striated. d. it is involuntary and non-striated. 3. Which of the following performs ingestion? a. esophagus b. mouth c. small intestine d. stomach 4. Which of the following stores bile? a. gallbladder b. liver c. pancreas d. small intestine 5. Fred chews his food well. Chewing is an example of_________ a. absorption b. chemical digestion c. elimination d. mechanical digestion 6. Which among the sets of food is hard to digest? a. bun b. fish c. mungo d. pork chop 7. Which of the following is a mechanical digestion? a. grinding of food. b. formation of chyme. c. release of stomach acid. d. action of salivary amylase. 8. Which of the following parts of the digestive system is correctly paired with its function? a. stomach: digests fats b. esophagus: transports bolus c. large intestine: absorbs water d. small intestine: initiates mechanical digestion 9. Which of the following does NOT belong to the group? a. esophagus b. large intestine c. liver d. mouth 10. Which of the following statements is NOT true? a. digestive organs exhibit peristalsis. b. digestive organs are voluntary muscles. c. digestion process undergoes complete digestion. d. digestive organs are made up of smooth muscles.​

Answer:

1.B

2.C

3.A

4.D

5.A

6.C

7.B

8.C

9.C

10.A

Leave a Reply

Your email address will not be published.